Лингуини с раци и гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч пилешки бульон или миден сок
1/4 ч бяло вино
1/2 ч.л. куркума
225 г гъби, нарязани на филийки
1 с.л. доматено пюре
2 ч.л. естрагон, пресен или 3/4 ч.л. сушен
1 с.л. зехтин
2 стръка зелен лук, нарязан на филийки
225 г рачешко, нарязано на хапки
225 г лингуини или друга паста по избор
Смесете пилешкия бульон, виното и куркумата в малка купа. Сгорещете зехтина в тиган на умерен огън. Добавете гъбите, поръсете със сол и черен пипер и гответе, докато започнат да омекват, около 3 минути. Добавете зеления лук и 1 с.л. доматено пюре и разбъркайте добре. Добавете ги в кипящата смес и оставете да къкри за 2 минути. Добавете рачешкото и естрагона и се разбърква, докато се сгорещи. Поръсете със сол и пипер. Междувременно, сварете пастата в голяма тенджера вряща подсолена вода, до степен ал денте, като се разбърква от време на време. Отцедете добре. Върнете пастата в същия съд. Добавете соса и разбъркайте, за да се покрие. Разпределете пастата в 2 чинии. Поръсете с останалия зелен лук и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ