Регистрация

Лингуини с раци и гъби

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
24 Oct
|
Видяна:
511
Оцени рецептата

1/2 ч пилешки бульон или миден сок

1/4 ч бяло вино

1/2 ч.л. куркума

225 г гъби, нарязани на филийки

1 с.л. доматено пюре

2 ч.л. естрагон, пресен или 3/4 ч.л. сушен

1 с.л. зехтин

2 стръка зелен лук, нарязан на филийки

225 г рачешко, нарязано на хапки

225 г лингуини или друга паста по избор

 

Смесете пилешкия бульон, виното и куркумата в малка купа. Сгорещете зехтина в тиган на умерен огън. Добавете гъбите, поръсете със сол и черен пипер и гответе, докато започнат да омекват, около 3 минути. Добавете зеления лук и 1 с.л. доматено пюре и разбъркайте добре. Добавете ги в кипящата смес и оставете да къкри за 2 минути. Добавете рачешкото и естрагона и се разбърква, докато се сгорещи. Поръсете със сол и пипер. Междувременно, сварете пастата в голяма тенджера вряща подсолена вода, до степен ал денте, като се разбърква от време на време. Отцедете добре. Върнете пастата в същия съд. Добавете соса и разбъркайте, за да се покрие. Разпределете пастата в 2 чинии. Поръсете с останалия зелен лук и сервирайте.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта