Регистрация

Лингуини с пуешко

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
14 Feb
|
Видяна:
723
Оцени рецептата

450 г лингуини

2 ч розички броколи

1 с.л. маргарин

1 голяма глава лук, нарязан

2 моркова, нарязан на филийки с дебелина 0,5 см

2 стръка целина, нарязани на кубчета

2 с.л. брашно

400 мл пилешки бульон

1 ч.л. смлян градински чай

2 ч нарязано на кубчета сварено пуешко

 

Сварете пастата според указанията на опаковката. Две минути преди пастата да е готова, добавете броколите във водата. Варете 2 мин. и отцедете в гевгир. В голям тиган, сгорещете маргарина на умерен огън. Добавете лука, морковите и целината и запържете 3 минути. Добавете брашното. Добавете пилешкия бульон и градинския чай и след това пуйката. Разбърква се, докато сосът закъкри. Оставете на слаб огън за 1 минута. Изсипете соса с пуешко върху пастата и поднесете.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта