Лимонови сърчица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 жълтъка
2/3 ч захар
1 с.л. ванилия
2 - 2-1/2 ч смлени бадеми
1/8 ч.л. лимонов екстракт
1/8 ч.л. бакпулвер
За лимоново-захарната глазура:
1 ч пудра захар
1 - 1-1/2 с.л. лимонов сок
Разбийте жълтъците, 2/3 чаша захар и ванилията, докато се сгъстят. Добавете половината фино смлени бадеми, екстракта от лимон и бакпулвера. Прехвърлете тестото върху добре поръсена със захар повърхност. Замесете с останалите бадеми, така че да се образува меко тесто. Оформете на топка. Оставете в хладилника за около 1-1/2 часа. Загрейте фурната до 200С. Постелете тава за печене с намаслена восъчна хартия. Разточете тестото върху леко поръсена със захар повърхност до 0,5 см дебелина. Изрежете сладки с формичка на сърце. Пече се, докато ръбовете са златисти - 8-10 мин. Намажете топлите бисквитки с глазурата, приготвена като се смесят лимоновият сок и захарта до гладкост.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ