Лазаня с три сирена и зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
9 кори за лазаня
1 консерва зеленчуци – микс (450 г)
1/4 ч масло
1/4 ч нарязан лук
1/4 ч брашно
1 ч пилешки бульон
2 яйца
226 г рикота
1 3/4 ч настърган пармезан
1/8 ч.л. индийско орехче
1 пакет нарязан спанак, сварен (280 г)
2 ч настъргана моцарела
1. Сварете корите лазаня според указанията върху опаковката. Отцедете и поставете в студена вода до готовност за употреба.
2. Отцедете зеленчуците, като запазите 1/2 чаша течност.
3. Разтопете маслото в тенджера, прибавете лука и гответе, докато омекне.
4. Прибавете брашното. Постепенно добавете запазената течност от зеленчуците и пилешкия бульон. Гответе като разбърквате, докато се сгъсти. Заделете соса настрана. 5. Направете пълнежа с рикота като комбинирате 1 яйце, рикота, пармезан, индийско орехче и зеленчуците.
6. Направете пълнежа със спанак като добавите 1/2 чаша сос и останалото яйце при спанака.
7. Подредете лазанята в леко намазана с масло тавичка с размери 23х33 см. Поставете малко сос на дъното на съда и покрийте с 3 кори лазаня. Разпределете плънката със спанак, 1/2 чаша сос и 1/2 чаша сирене пармезан.
8. Подредете още 3 кори лазаня и полейте с пълнежа с рикота, покрийте с половината моцарела и 1/2 чаша пармезан.
9. Покрийте с останалите три кори лазаня и полейте с останалия сос, моцарела и пармезан.
10. Пече се на 200ºС в продължение на 30 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ