Лазаня с тиква и моцарела
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 средно голяма глава лук
1 скилидка чесън, счукан
30 г маргарин или олио
1 кг тиква
2 с.л. фино нарязан пресен градински чай
Черен пипер на вкус
Кори за лазаня, без варене
300 г настъргана моцарела
40 г настърган пармезан
300 мл заквасена сметана
2 с.л. нарязан пресен див лук
2 с.л. печени филирани бадеми
1. Запържете нарязаните на тънки филийки лук и чесън в маргарин до златисто кафяво. Обелете тиквата и варете, докато омекне, отцедете добре, след това намачкайте на каша.
2. Смесете тиквата, лучената смес и градинския чай. Добавете сол и черен пипер на вкус. Намажете с мазнина подходящ съд за печене. Поставете един слой кори лазаня и покрийте с една трета от сместа с тиква, след това с една трета от смесените сирена. Повторете с останалите кори и плънка.
3. Смесете заквасената сметана с дивия лук и намажете върху всичко в съда.
4. Пече се в умерена фурна за 35-40 минути, докато леко покафенее и се сготви напълно. Поръсете с бадеми. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ