Регистрация

Лазаня с рататуй

Автор:
Savatova
|
Дата:
13 Feb
|
Видяна:
790
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

1 ч тиквички, нарязани на кубчета

1/2 ч жълта тиква, нарязана на филийки

1 ч нарязани гъби

1 ч нарязана зелена чушка

1 ч червена чушка, нарязана на кубчета

1 ч небелен патладжан, нарязан на кубчета

1/2 ч нарязан лук

4 скилидки чесън, счукан

1 голяма консерва нарязани домати, отцедени добре

2 с.л. фино нарязан пресен босилек

1/4 ч.л. сушен риган, натрошен

1/4 ч.л. микс италиански подправки

4 с.л. магданоз, наситнен

1/4 ч.л. черен пипер

1/4 ч винен оцет

За пълнежа:

1 1/2 ч рикота

20 г настърган пармезан

1 яйца

12 кори за лазаня, сварени и отцедени

3 ч сос маринара

1/2 ч моцарела, нарязана на кубчета

Сос бешамел

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Сгорещете зехтина в голяма тенджера. Добавете лука и чесъна. Разбърква се в продължение на една минута или две, добавете тиквичките, жълтата тиква, гъбите, патладжана и варете в продължение на 5-6 минути. Разбърквайте постоянно. Добавете доматите и подправките. Добавете виното. Оставете да заври. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри 10 мин. Намажете тенджера с олио. Пригответе плънката. В средно голяма купа, смесете сиренето рикота, пармезана и яйцето. Разбъркайте много добре. Сложете слой сос маринара на дъното на тава. Подредете 6 листа кори лазаня. Покрийте със слой от сместа със сирене, половината зеленчуков сос и останалото сирене. Покрийте с останалите кори. Добавете много тънък слой сос маринара. Поръсете с моцарела. Изсипете соса бешамел отгоре. Покрийте с фолио и се пече 45 минути. Свалете фолиото и печете още 4-5 мин. Поръсете с настърган пармезан.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта