Лазаня с моцарела и царевица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 чаша моцарела, настъргана
280 г царевица
425 г сирене рикота, обезмаслено
1 яйце
1 чаена лъжичка риган
1 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка черен пипер
780 г доматен сос
9 кори за лазаня
1 чаша вода
1/2 чаша моцарела, настъргана
Загрейте фурната до 160 градуса. Напръскайте тавичка за печене с незалепващ спрей. В купа, комбинирайте моцарелата, царевицата, рикотата, яйцето, ригана, солта и черния пипер. Разпределете по дъното на тавичката 3/4 ч от соса. Подредете половината кори и полейте с половината от сместа със сиренето. Повторете корите и се изсипва останалият сос отгоре. Внимателно налейте вода около ръбовете и се поръсва с моцарела. Плътно покрийте съда с фолио и се пече 1 час и 15 минути. Оставете да престои 10-15 минути преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ