Регистрация

Лазаня с моцарела и царевица

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
576
Оцени рецептата

1 чаша моцарела, настъргана

280 г царевица

425 г сирене рикота, обезмаслено

1 яйце

1 чаена лъжичка риган

1 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка черен пипер

780 г доматен сос

9 кори за лазаня

1 чаша вода

1/2 чаша моцарела, настъргана

 

Загрейте фурната до 160 градуса. Напръскайте тавичка за печене с незалепващ спрей. В купа, комбинирайте моцарелата, царевицата, рикотата, яйцето, ригана, солта и черния пипер. Разпределете по дъното на тавичката 3/4 ч от соса. Подредете половината кори и полейте с половината от сместа със сиренето. Повторете корите и се изсипва останалият сос отгоре. Внимателно налейте вода около ръбовете и се поръсва с моцарела. Плътно покрийте съда с фолио и се пече 1 час и 15 минути. Оставете да престои 10-15 минути преди сервиране.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта