Регистрация

Лазаня с морски дарове

Автор:
Наталия
|
Дата:
24 Oct
|
Видяна:
644
Оцени рецептата

1/2 ч масло

1/2 ч брашно

1/2 ч.л. сол

2 скилидки чесън, счукан

2 ч мляко

2 ч пилешки бульон

1/4 ч.л. пипер

1 ч.л. босилек

2 ч настъргана моцарела

1/2 ч зелен лук; нарязан

15 кори за лазаня несварени

1 ч извара

2/3 ч сварени скариди, нарязани на хапки

2/3 ч сварени миди, нарязани на хапки

2/3 ч рачешко, нарязано на хапки

1/3 ч сухо бяло вино

 

Загрейте маслото в голяма тенджера на слаб огън, докато се разтопи. Добавете чесъна. Добавете брашното и солта. Гответе, като се разбърква непрекъснато, докато закипи. Отстранете от огъня. Добавете млякото, бульона и бялото вино. Върнете на котлона и се загрява до кипене, като се разбърква непрекъснато. Варете 1 минута. Добавете моцарелата, лука, босилека и черния пипер. Гответе на слаб огън, докато сиренето се разтопи, като се разбърква непрекъснато. Разстелете около 1 1/2 чаши сос в една ненамазана тавичка. Покрийте с неварените кори лазаня, като ги припокривате, където е необходимо. Покрийте със сиренето. Намажете с още 1 1/2 чаши сос и след това покрийте с още 5 кори лазаня. Разпределете морските дарове върху този слой и покрийте с още 1 1/2 чаши сос. Покрийте с последните 5 кори лазаня и покрийте с целия останал сос. Ако желаете, поръсете с 1/2 чаша настърган пармезан. Пече се, непокрито на 180С.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта