Регистрация

Лазаня с еленско

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
585
Оцени рецептата

450 г  пикантна наденица еленско месо

2 ч.л. лучена сол

2 ч.л. чеснова сол

1 консерва, 450 г цели домати

1 консерва (425 г) доматен сос

3 с.л. магданоз, сушен, натрошен

1 ч.л. захар

1 ч.л. листа босилек

2 ч.л. сол

1 буркан 225 г гъби, нарязани

6 кори за лазаня

450 г рикота

1/2 ч настърган пармезан

1 1/2 ч.л. листа риган

2 ч настъргана моцарела

 

Запържете като разбърквате наденицата, лучената и чесновата сол в тиган, докато наденицата стане светло кафява. Отцедете. Добавете доматите (с течността), доматения сос, 2 супени лъжици магданоз, захарта, босилека, 1/2 чаена лъжичка сол и гъбите. Кипнете, като разбърквате непрекъснато. Намалете огъня. Оставете да къкри непокрито, докато сместа е с консистенцията на гъст сос за спагети, около 1 час. Сварете лазанята както е указано на опаковката. Заделете 1/2 чаша от соса. Смесете рикотата, 1/4 чаша пармезан, 1 супена лъжица магданоз, 1 1/2 чаени лъжички сол и ригана. Подредете слой от половината лазаня, останалия сос, моцарелата и рикотата в ненамаслена продълговата тавичка. Повторете процеса докато се получат 2 слоя. Изсипете заделения сос отгоре, покрийте с моцарела и поръсете с пармезан. Пече се на 180 градуса в продължение на 45 минути. Оставете да престои 15 минути.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта