Регистрация

Лазаня Мария

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
24 Oct
|
Видяна:
384
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 пакет (225 г) кори за лазаня

450 г свински наденички

1 бутилка 900 г сос за спагети

1 яйце, леко разбито

340 г рикота

1 с.л. магданоз, сушен, натрошен

2 ч.л. сушен риган

1/4 ч настърган пармезан

3 ч настъргана моцарела, разделени

60 г нарязани гъби, отцедени

100 г пеперони, нарязан на филийки

 

Начин на приготвяне:

Сварете лазанята според указанията на опаковката, но без сол и след това отцедете. Запържете наденичките до зачервяване, като се разбърква, за да се натроши месото; отцедете. Добавете соса за спагети при наденичките и заделете. Смесете яйцето и следващите пет съставки, като се разбърква добре. Разстелете около 1/2 чаша от соса с месо в леко намазана тавичка. Сложете един слой от половината кори за лазаня, половината от сместа със сиренето рикота, една трета от моцарелата, както и една трета от останалия месен сос; повторете слоевете, като използвате еднакви количества. Подредете гъбите и филийките пеперони отгоре. Пече се на 190 градуса в продължение на 20 минути. Поръсете с останалото сирене и се пече още пет минути.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта