Регистрация

Кюфтенца в сос от сладки чушки

Автор:
blazheva
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
646
Оцени рецептата

3 с.л. зехтин

1 голяма червена чушка, почистена от семената и нарязана на тънки ленти

1 голяма зелена чушка, почистена от семената и нарязана на тънки ленти

1 голяма жълта чушка, почистена от семената и нарязана на тънки ленти

1 голяма глава лук, нарязан на филийки

150 г говежда кайма

150 г свинска кайма

150 г телешка кайма

1 голямо яйце

1/4 ч фина галета

1/4 ч прясно нарязан магданоз

1 пакетче семена от резене, счукани

1 1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

1/2 ч черни маслини без костилките, разполовени

 

В тиган на умерен огън, сгорещете 1 супена лъжица зехтин. Добавете чушките и лука и гответе около 10 минути, като се разбърква от време на време, докато омекнат. Междувременно, в голяма купа, смесете каймата с яйцето, галетата, магданоза и семената резене, 1/4 ч. л. сол и черен пипер. С ръце или дървена лъжица, смесете хубаво и оформете на топчици. С решетъчна лъжица, извадете зеленчуците от тигана и ги сложете в купа и дръжте на топло. Добавете останалите 2 с.л. олио в тигана и сгорещете на средно-висок огън. Сложете кюфтетата и гответе около 15 минути, обръщайки често, докато покафенеят добре от всички страни. Върнете чушките в тигана, заедно с маслините и останалата 1/2 чаена лъжичка сол. Гответе още около 1 минута, като се разбърква, докато се смесят хубаво. За 4 порции.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта