Китайски пикантни студени спагети с пилешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г китайски спагети, сварени и отцедени
1 средно голяма пилешка гърда, обезкостена и без кожата, сварена и накъсана
2 стръка зелен лук, нарязан
3 жълтъка
2 с.л. фъстъчено олио
1 ч.л. студена вода
1 с.л. светъл соев сос
1 ч.л. оризов оцет
1 ч.л. люто чили олио
1/2 ч.л. джинджифилов сок
1 скилидка чесън, счукан
1 щипка захар
2 с.л. зехтин
Разбъркайте спагетите с 1/2 ч.л. олио, за да се предотврати залепване. Покрийте и оставете в хладилника до готовност за употреба. Смесете жълтъците със студена вода. Намажете тиган на умерен огън с фъстъчено олио. Изсипете жълтъците и изпържете омлети. Охладете омлетите. Нарежете на тънки ленти, с големината на парчетата пилешко. Смесете соевия сос, оцета, чили олиото, сока от джинджифил, чесъна и захарта, за да направите дресинг. Загрейте олиото, докато започне да пуши и добавете към другите съставки. Охлажда се. Точно преди сервиране, смесете дресинга със студените спагети, пилешкото и лука. Гарнирайте с лентите яйца. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ