Регистрация

Кисели краставички с цвекло

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
1302
Оцени рецептата

1 кг консервирано цвекло, нарязано на филийки, неотцедено

2 ч.л. цели зърна черен пипер и бахар

2/3 ч захар

2/3 ч бял винен оцет

1 голяма краставица, нарязана на тънки филийки

1 средно голяма глава лук, нарязан на тънки филийки

 

1. Отцедете цвеклото и заделете 2/3 чаша от течността.

2. Завържете зърната пипер и бахар в тензух.

3. Смесете цвеклото, нарязаните краставици, лука, запазената течност, захарта, оцета и тензухa в дълбок, 2-литров, топлоустойчив, неметалeн съд за готвене.

4. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 12 минути или докато сместа заври. Разбърквайте от време на време.

5. Охладете.

6. Махнете тензуха с подправки преди сервиране.





Виж още от категория "Консервиране"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта