Регистрация

Киноа със сос от гъби шийтаке

Автор:
margarita
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
1680
Оцени рецептата

1 пакет киноа; изплакната

1 пакет гъби шийтаке, накиснати в ½ ч вода

1 средно голяма глава лук, нарязан на тънки полумесеци

4 ч вода

1/4 ч соев сос

3 с.л. арарут, разтворен в 1/4 ч вода

2 с.л. оризов оцет

 

Сварете киноата според указанията на опаковката. Накиснете гъбите до омекване, около 30-45 минути. Сложете две чаши вода да заври. Когато гъбите омекнат, махнете стъблата и нарежете останалото. Добавете течността от накисването, заедно с гъбите във врящата вода и варете в продължение на 30 минути. Добавете нарязания лук, варете още 5 минути. Добавете останалата вода и соевия сос и оставете да заври, добавете разтворения арарут и изключете котлона. Течността ще се сгъсти и избистри. Сервирайте върху киноа. Гарнира се с нарязан зелен лук.





Виж още от категория "Зърнени"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта