Регистрация

Кейк с ревен и орехи

Автор:
yordanka
|
Дата:
28 Oct
|
Видяна:
666
Оцени рецептата

1 1/2 ч захар, разделени

3 с.л. царевично нишесте

3 ч пресен ревен, нарязан на кубчета

3/4 ч мляко

1 с.л. оцет

2 1/4 ч брашно

3/4 ч масло

1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода за хляб

1/2 ч фино нарязани орехи

1 яйце, разбито

 

Комбинирайте 3/4 чаша захар и царевичното нишесте в тенджера. Добавете ревена. Гответе, като разбърквате на умерен огън, докато сместа заври и се сгъсти. Охладете и оставете настрана. Разбъркайте заедно млякото и оцета и оставете настрана. Комбинирайте брашното и останалата 3/4 чаша захар. Нарежете маслото в тази смес и бъркайте, докато сместа е ронлива и заделете 1/2 чаша от сместа настрана. Към останалата добавете бакпулвера, содата и ядките. Смесете яйчената и млечната смес и ги добавете към сухите съставки; разбърква се, докато се навлажнят. Разпределете 2/3 от тестото върху дъното и стените на намазана с масло разглабяща се форма за торта. Изсипете плънката с ревена отгоре. Покрийте с останалото тесто и поръсете със заделената смес с масло. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 50 минути.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта