Кейк с пресни малини и боровинки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Зеленчуков готварски спрей
1 ч пресни малини
1 ч пресни боровинки, почистени, изплакнати и подсушени
5 с.л. + 1/2 ч захар, разделени
1/4 ч.л. канела
2 големи белтъка
1/4 ч рапично или шафраново олио
1/4 ч неподсладено ябълково пюре
1/4 ч ябълков или портокалов сок
1 ч.л. бадемов или портокалов екстракт
1 ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1/4 ч препечен пшеничен зародиш (по желание)
За топинга:
2 с.л. брашно
2 с.л. захар
2 с.л. нарязани орехи
1/2 ч.л. канела
2 ч.л. масло или маргарин
1 ч.л. олио от рапица
1 ч.л. ябълков или портокалов сок или колкото е необходимо
Загрейте фурната до 180ºС.
Намажете кръгла тавичка за пай с малко олио. Комбинирайте плодовете, 5 супени лъжици захар и канелата в намаслената тава и разбъркайте леко. Заделете. В голяма купа, разбийте белтъците, останалата 1/2 чаша захар, олиото, ябълковото пюре, сока и екстракта. Поставете цедка над купата и добавете брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте и пресейте сухите съставки върху сместа от ябълково пюре. Добавете пшеничния зародиш, ако ще използвате. Разбийте сухите съставки в течните, само до смесване. За да направите топинга, смесете сухите съставки в малка купа. Добавете маслото смесете с пръсти. Добавете олиото и сока и разбъркайте с вилица, докато сместа е ронлива, като добавяте още няколко капки сок, ако е необходимо. Изсипете тестото върху плодовете в тигана. Поръсете топинга върху кейка. Пече се около 35 - 40 минути или до златисто кафяво. Охлажда се леко върху решетка и сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ