Регистрация

Кейк с пресни малини и боровинки

Автор:
любомира
|
Дата:
22 May
|
Видяна:
722
Оцени рецептата

Зеленчуков готварски спрей

1 ч пресни малини

1 ч пресни боровинки, почистени, изплакнати и подсушени

5 с.л. + 1/2 ч захар, разделени

1/4 ч.л. канела

2 големи белтъка

1/4 ч рапично или шафраново олио

1/4 ч неподсладено ябълково пюре

1/4 ч ябълков или портокалов сок

1 ч.л. бадемов или портокалов екстракт

1 ч брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1/4 ч препечен пшеничен зародиш (по желание)

За топинга:

2 с.л. брашно

2 с.л. захар

2 с.л. нарязани орехи

1/2 ч.л. канела

2 ч.л. масло или маргарин

1 ч.л. олио от рапица

1 ч.л. ябълков или портокалов сок или колкото е необходимо

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Намажете кръгла тавичка за пай с малко олио. Комбинирайте плодовете, 5 супени лъжици захар и канелата в намаслената тава и разбъркайте леко. Заделете. В голяма купа, разбийте белтъците, останалата 1/2 чаша захар, олиото, ябълковото пюре, сока и екстракта. Поставете цедка над купата и добавете брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте и пресейте сухите съставки върху сместа от ябълково пюре. Добавете пшеничния зародиш, ако ще използвате. Разбийте сухите съставки в течните, само до смесване. За да направите топинга, смесете сухите съставки в малка купа. Добавете маслото смесете с пръсти. Добавете олиото и сока и разбъркайте с вилица, докато сместа е ронлива, като добавяте още няколко капки сок, ако е необходимо. Изсипете тестото върху плодовете в тигана. Поръсете топинга върху кейка. Пече се около 35 - 40 минути или до златисто кафяво. Охлажда се леко върху решетка и сервирайте топло.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта