Касерола с паста, пилешко, сирене и копър
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 с.л. масло
3 с.л. пълнозърнесто пшенично брашно
1 1/2 ч мляко
1 1/4 ч рикота
4 с.л. настърган пармезан
2 1/2 ч паста мидички (едри)
1/2 ч пресен копър, нарязан
1/2 ч бадеми, нарязани
1 1/2 ч сварено пилешко месо, нарязано на кубчета
Прясно смлян черен пипер
Загрейте фурната до 180 градуса. В тенджера със среден размер, разтопете 3 супени лъжици масло. Когато се сгорещи, добавете брашното и се разбърква. Добавете млякото наведнъж и се разбърква с телена бъркалка докато сместа заври. Добавете рикотата и разбъркайте, докато се разтопи. Добавете 2 супени лъжици пармезан. Смесете пастата със сос от сирене. Добавете копъра и бадемите. Смесете с пилешкото и добавете сол и черен пипер на вкус. Поръсете останалите 2 супени лъжици пармезан отгоре и покрийте с парченца от останалата 1 супена лъжица масло. Печете непокрито за 30 минути или до готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ