Картофи с бекон и сметана
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
600 г картофи
250 г бекон
150 г кашкавал
6 кисели краставички или 1 малка консерва царевица
200-250 мл готварска сметана
2 с.л. олио
20-50 г масло
сол и пипер на вкус
лют пипер по желание
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите и ги обелете. Докато се варят, свършете и останалата част по заготовките. Рендосайте кашкавала, нарежете на полумесеци киселите краставички, а ако сте избрали царевица, отцедете от соса на консервата. Бекона нарежете на лентички.
2. Готовите картофи обелете и нарежете на парчета като за картофена салата. В дълбок тиган или тенджера сгорещете олиото. Запържете в него бекона, добавете маслото и картофите и пържете докато леко започнат да се втвърдяват отвън. Ако използвате меки сортове, може да започнат да се разкашкват, затова не прекалявайте с пърженето.
3. Залейте със сметаната, добавете краставичките/царевицата, овкусете със сол и пипер и изчакайте да закъкри. След това пресипете в две индивидуални чинии и поръсете щедро с рендосан кашкавал.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ