Карамелен ябълков пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 неизпечен блат за пай
4 големи ябълки, почистени и нарязани на тънки филийки
1/4 ч + 3 с.л. брашно
1 1/2 ч.л. канела
400 г подсладено кондензирано мляко
18 карамелени бонбона
2 с.л. кафява захар
2 с.л. студен маргарин
1/2 ч орехи, нарязани
Загрейте фурната до 190ºС. Сложете решетката на най-ниската позиция във фурната. В голяма купа смесете ябълките с 3 супени лъжици брашно и 1 чаена лъжичка канела. В тенджера смесете кондензираното мляко и карамела. Сложете на умерен огън и гответе, като разбърквате докато се разтопи и сместа е гладка. Веднага смесете карамела със сместа с ябълки. Изсипете в блата. За топинга: В малка купа смесете останалите 1/4 чаша брашно, захарта и останалата 1/2 чаена лъжичка канела. Нарежете маргарина, докато сместа е ронлива и добавете ядките; поръсете пая. Печете 35 минути; покрийте хлабаво с алуминиево фолио, за да не покафенее много. Пече се още 10 минути. Сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ