Регистрация

Капучино сладкиш

Автор:
Наталия
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
711
Оцени рецептата

За първия блат:

1 ч брашно

1/2 ч пудра захар

1/2 ч масло; меко

3 пакетчета разтворимо кафе, разтворено в 1 с.л. топла вода

Масло за намазване на съда

На втория слой:

2 ч пудра захар

1 с.л. разтворимо кафе, разтворено в 2 с.л. гореща вода

1 яйце, леко разбито, на стайна температура

1/2 ч масло; меко

1/2 ч мляко

За горния слой:

113 г бял шоколад; 4 блокчета

1 с.л. масло

56 г полусладък шоколад

 

Загрейте фурната до 180С. За първия блат: Намажете квадратна тавичка за торта с масло. Смесете добре брашното, пудрата захар, омекотеното масло и кафето, разтворено в топла вода. (Можете да използвате кухненски робот или електрически миксер). Притиснете сместа равномерно в тавата. Печете 10 минути в предварително загрятата фурна на 180С. Охладете върху решетка.

На втория слой: Междувременно в голяма купа, комбинирайте пудрата захар, 1 супена лъжица кафе, разтворено в 2 супени лъжици гореща вода, омекотеното масло и едно яйце (леко разбито с вилица на стайна температура.) Смесете хубаво. (Може да използвате кухненски робот или електрически миксер). Сложете млякото в тенджера на умерен огън и сгорещете, докато се появят мехурчета около стените на съда, но млякото не бива да завира. Добавете сместа от купата и сгорещете за 7 минути на умерен огън, като се разбърква често в началото и непрекъснато след като в сместа се появят мехурчета. Оставете да се охлади леко, след това се изсипва върху първия блат. Наклонете съда, така че да покрие основния слой равномерно. Оставете в хладилника за половин час или повече, докато стегне. На третия слой: Разтопете белия шоколад с 1 супена лъжица масло на водна баня. Намажете охладения втори слой с шпатула или тъп нож (трябва да се получи доста тънък слой).





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта