Капучино сладкиш
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За първия блат:
1 ч брашно
1/2 ч пудра захар
1/2 ч масло; меко
3 пакетчета разтворимо кафе, разтворено в 1 с.л. топла вода
Масло за намазване на съда
На втория слой:
2 ч пудра захар
1 с.л. разтворимо кафе, разтворено в 2 с.л. гореща вода
1 яйце, леко разбито, на стайна температура
1/2 ч масло; меко
1/2 ч мляко
За горния слой:
113 г бял шоколад; 4 блокчета
1 с.л. масло
56 г полусладък шоколад
Загрейте фурната до 180С. За първия блат: Намажете квадратна тавичка за торта с масло. Смесете добре брашното, пудрата захар, омекотеното масло и кафето, разтворено в топла вода. (Можете да използвате кухненски робот или електрически миксер). Притиснете сместа равномерно в тавата. Печете 10 минути в предварително загрятата фурна на 180С. Охладете върху решетка.
На втория слой: Междувременно в голяма купа, комбинирайте пудрата захар, 1 супена лъжица кафе, разтворено в 2 супени лъжици гореща вода, омекотеното масло и едно яйце (леко разбито с вилица на стайна температура.) Смесете хубаво. (Може да използвате кухненски робот или електрически миксер). Сложете млякото в тенджера на умерен огън и сгорещете, докато се появят мехурчета около стените на съда, но млякото не бива да завира. Добавете сместа от купата и сгорещете за 7 минути на умерен огън, като се разбърква често в началото и непрекъснато след като в сместа се появят мехурчета. Оставете да се охлади леко, след това се изсипва върху първия блат. Наклонете съда, така че да покрие основния слой равномерно. Оставете в хладилника за половин час или повече, докато стегне. На третия слой: Разтопете белия шоколад с 1 супена лъжица масло на водна баня. Намажете охладения втори слой с шпатула или тъп нож (трябва да се получи доста тънък слой).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ