Регистрация

Какаови мъфини с пълнеж и два вида глазура

Автор:
Генчев
|
Дата:
26 Nov
|
Видяна:
761
Оцени рецептата

Необходими продукти:

За мъфините:

1/2 ч брашно + 2 с.л.

2 1/2 с.л. какао на прах

3/4 ч.л. сода за хляб

1/4 ч.л. сол

1/2 ч захар

1/2 чаша вода

3 с.л. растително масло

1 1/2 ч.л. дестилиран бял оцет

1 ч.л. ванилов екстракт

За пълнежа:

1 ч пълномаслена сметана

170 г бял шоколад, натрошен

За глазурата с шоколад:

85 г полу-сладък шоколад, натрошен

3 с.л. вряща вода

За глазурата с пудра захар:

1 с.л. белтъци, със стайна температура

Щипка винен камък

1/2 ч пудра захар + 2-3 с.л.

 

Начин на приготвяне:

На мъфините: Сложете решетката на фурната в средата и загрейте до 160С. Намажете леко с масло 24 чашки за мъфини. Пресейте заедно брашното, какаото, содата и солта в средно голяма купа. Смесете със захарта. Направете кладенче в центъра. Разбийте водата, олиото, оцета и ванилията. Смесете до гладкост. Изсипете сместа в подготвените чашки. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра на един от сладкишите излезе чиста, около 12 до 14 минути. Охладете в съда за около 5 минути. Извадете от чашките и охладете напълно. За пълнежа: Оставете сметаната да заври в тенджера на средно-висока температура. Добавете белия шоколад и отстранете от огъня. Оставете сместа да престои за кратко и разбъркайте добре Прехвърля се в метална купа и се съхранява в хладилник, докато се охлади напълно, като се разбърква от време на време. С електрически миксер, разбийте сместа с бял шоколад само докато стане пухкава, около 1 минута. Прехвърлете сместа в шприц или сладкарски пош. Пъхнете приставката на 0,5 см от дъното на всеки мъфин и напълнете с малко плънка. За глазурата с шоколад: Поставете шоколада в малка купа. При постоянно бъркане, изсипете кипящата вода и смесете до гладкост. Потопете един по един мъфините, така че да се покрият отгоре. Обърнете мъфините с глазирания край нагоре и ги поставете върху решетка в тава. Оставете в хладилника за 5 мин, докато стегне глазурата. За глазурата с пудра захар: Разбийте на пяна белтъците. Добавете винения камък. Постепенно смесете с достатъчно пудра захар, така че да се направи доста твърда и гладка глазура. Напълнете сместа в шприц или сладкарски пош. Извадете мъфините от хладилника. Глазирайте по предпочитан начин. Оставете глазурата да се втвърди, покрийте и върнете в хладилника.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта