Регистрация

Испански пай с яйца

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
17 May
|
Видяна:
525
Оцени рецептата

3 тортили, нарязани на квадрати от по 2,5 см

2 с.л. зехтин

2 средни глави лук, нарязани на четвъртинки и на тънки филийки

2 скилидки чесън, счукан

1 средно големи зелени чушки, нарязани на кубчета

2 средно големи домата, нарязани на кубчета

6 яйца, разбити

3 с.л. нискомаслено мляко

28 г леко люти зелени чушки, нарязани

1/2 ч.л. кимион

1/2 ч.л. сушен риган

2 - 3 с.л. прясно нарязан кориандър или магданоз

сол и прясно смлян черен пипер на вкус

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Загрейте голям тиган. Препечете нарязаните питки в сухия тиган на умерен огън, като се разбъркват от време на време, докато станат хрупкави. Прехвърлят се в чиния да се охладят. Загрейте олиото в същия тиган. Добавете лука и запържете леко на умерен огън, докато стане прозрачен. Добавете чесъна и черен пипер и запържете леко, докато лукът стане златист, а чушките омекнат. Добавете доматите и задушете за още 2 - 3 минути, само докато леко омекнат. Смесете разбитите яйца с млякото в купа. Прибавете сместа от тигана, парченцата тортия и всички останали съставки. Намаслете две тавички за пай и разпределете сместа между тях. Пече се в продължение на 25 - 30 минути или докато станат златисти отгоре. Оставете да престои в продължение на 10 минути преди сервиране, след това нарежете като пица и поднесете.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта