Регистрация

Запържени лингуини с пилешко и зелен фасул

Автор:
yordanka
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
596
Оцени рецептата

450 г лингуини или тънки спагети

2 ч.л. растително масло - разделено

450 г обезкостени пилешки гърди, без кожа, нарязани на тънки резени

450 г зелен фасул, почистен и нарязан на половинки

2 червени чушки - нарязани на кубчета

4 скилидки чесън – счукан или 1 1/2 ч.л. чесън на прах

1/4 ч терияки сос

1 ч пилешки бульон с ниско съдържание на натрий

 

Пригответе пастата според указанията на опаковката; отцедете. В голям незалепващ тиган, сгорещете 1 чаена лъжичка растително масло на силен огън. Добавете пилето и се разбърква, докато стане непрозрачно, за 4 минути. Извадете месото и го оставете настрана. Добавете втората чаена лъжичка масло в тигана. Добавете зеления фасул, намалете котлона до умерен, покрийте и варете в продължение на 7 минути. Свалете капака, добавете червен пипер, разбъркайте добре и варете още 5 минути. Добавете чесъна и запържете в продължение на 30 секунди. Смесете със соса терияки и пилешкия бульон. Изчакайте да заври и след това разбъркайте пилешкото и пастата. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта