Регистрация

Заешко, телешко или пилешко задушено с билки

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
25 May
|
Видяна:
821
Оцени рецептата

50 грама масло

1 1/2 кг заешко, телешко месо или пиле

450 г праз - едро нарязан

4 скилидки чесън – нарязан ситно

175 г ечемик

900 мл вода

3 с.л. винен оцет

2 дафинови листа

Сол, черен пипер

15 листа пресен градински чай - нарязани или 1 с.л. сушен градински чай

 

Разтопете маслото в тиган и запържете месото с праза и чесъна докато зеленчуците леко омекнат и месото леко покафенее. Добавете ечемика, водата, оцета, дафиновите листа и подправките. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри леко в продължение на 1 - 1 1/2 часа или докато месото е много крехко и е готово да падне от костите. Добавете градинския чай и продължете готвенето още няколко минути. Коригирайте подправките на вкус и сервирайте в купички.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта