Заешко, телешко или пилешко задушено с билки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
50 грама масло
1 1/2 кг заешко, телешко месо или пиле
450 г праз - едро нарязан
4 скилидки чесън – нарязан ситно
175 г ечемик
900 мл вода
3 с.л. винен оцет
2 дафинови листа
Сол, черен пипер
15 листа пресен градински чай - нарязани или 1 с.л. сушен градински чай
Разтопете маслото в тиган и запържете месото с праза и чесъна докато зеленчуците леко омекнат и месото леко покафенее. Добавете ечемика, водата, оцета, дафиновите листа и подправките. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри леко в продължение на 1 - 1 1/2 часа или докато месото е много крехко и е готово да падне от костите. Добавете градинския чай и продължете готвенето още няколко минути. Коригирайте подправките на вкус и сервирайте в купички.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ