Регистрация

Заешко къри

Автор:
Savatova
|
Дата:
04 Jan
|
Видяна:
1201
Оцени рецептата

1 пакетче масло или маргарин, разтопено

1 глава лук, нарязан

1 ч пилешки бульон

1 с.л. къри на прах

1 заек, нарязани на парчета

1/2 ч брашно

1 ябълка, нарязана

2 ч сметана

2 ч.л. портокалова кора, настъргана

 

Намажете парчета заек с разтопено масло. Оваляйте в брашно. Подправете със сол и пипер. Пече се докато омекне. Охладете и обезкостете месото. Запържете леко лука и ябълката в останалото масло или маргарин. Добавя се 1/4 чаша брашно. Разбърква се, докато бучките се изгладят. Налейте пилешкия бульон и заквасената сметана бавно, като се разбърква непрекъснато. Оставете да къкри до смесване. Добавете портокаловата кора, кърито на прах, обезкостения заек и сгорещете хубаво. Сервирайте върху ориз.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта