Задушено пилешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Около 1 кг пиле, нарязано на порции
2 ч вода
6 цели зърна черен пипер
2 дафинови листа
2 ч.л. сол
3 узрели домата, обелени и нарязани на 8 парчета всеки
1 средна глава лук, тънко нарязан
280 г замразен лимски фасул, размразен
280 г царевица, размразена
280 г замразена бамя, размразена и нарязана на 1 см
1. Измийте пилето и подсушете.
2. Поставете пилето, водата, пипера, дафиновите листа и солта в дълбок, огнеупорен, неметален съд. Разбъркайте.
3. Стоплете покрито, в микровълновата фурна за 10 минути. Разбъркайте. Гответе още 5 минути.
4. Ако желаете, обезкостете пилето и нарежете месото на парчета от по 2,5 см.
5. Изхвърлете дафиновите листа и зърната черен пипер.
6. Върнете месото в бульона и добавете останалите съставки.
7. Гответе в микровълновата фурна за 10 минути.
8. Свалете капака и гответе още 5 минути или докато пилето и зеленчуците омекнат.
9. Сервира се в купички за супа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ