Елементарно панирано пилешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Това панирано пиле си правехме в студентските години, защото месото се намираше в магазина под блока, а спретването на питателна вечеря за двама отнемаше около 30 минути. Е, ако единият готви пилето, а другият - реже салатата.
Необходими продукти:
600-700 г пилешко месо - може гърди или бутчета; стига да няма кожа
сол и пипер на вкус
6 с.л. олио
1 яйце
8-10 с.л. брашно
зеленчуци за салата или друга гарнитура по желание
Начин на приготвяне:
Месото се обтрива със сол и пипер. Ако си харесвате още някаква подправка, може да сложите и от нея. Яйцето се разбива в купичка. В друга чиния се сипва част от брашното. Пилешкото месо се реже на големи парчета - фатмаци. Олиото се сгорещява в тиган. Взима се мръвка, овалва се в брашно, в яйце и пак в брашно. Пържи се двустранно до позлатяване. Това е всичко. После си сервирате с майонеза или кетчуп и зеленчуци и си хапвате сладичко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ