Регистрация

Домашни каватели

Автор:
dobrinska
|
Дата:
13 Feb
|
Видяна:
1242
Оцени рецептата

225 г настъргана рикота

1 яйце

Щипка сол

Щипка пипер

225 г брашно

 

Поставете рикотата и яйцата със солта и черния пипер в голяма купа. Разбъркайте с вилица, докато яйцето и сиренето се смесят хубаво. Поставете брашното върху равна, гладка работна повърхност (за предпочитане от дървен материал). Направете кладенче в центъра. Изсипете сместа с яйцето в него. Разбъркайте с вилица, докато яйцето се абсорбира. Омесете с ръце, докато се оформи тесто. Продължете да месите, докато тестото е гладко. Разделете тестото на малки топчици. Покрийте с найлон. Вземете по една топка и я разточете на плосък диск. Сложете върху кухненска кърпа. Повторете с останалото тесто. Оставете да престои и да изсъхне в продължение на поне 10 минути. Поръсете с брашно, за да не залепват. Съхранявайте на хладно и сухо място, докато сте готови да използвате, до 24 часа.

 





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта