Гювечета с елда, свинско и гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
2 ч.ч. елда (гречка)
400 г свинско месо
200 г гъби
сол и пипер на вкус
200 мл сметана
50 г масло
100 г кашкавал за поръсване по желание
китка магданоз по желание
Начин на приготвяне:
Гречката измийте в цедка под течаща вода. Разпределете половината от нея в 4 земни гювечета. Месото нарежете на лентички и овкусете със сол и пипер. Сгорещете тиган с малко масло и запържете в него месото на силен огън за 2 до 3 минути колкото да се запечата. Разпределете върху гречката. Отгоре покрийте с другата половина елда. После измийте и нарежете гъбите на полумесеци и сложете върху продуктите в гювечето. Поръсете сол и пипер и залейте със сметаната. Сложете по резен масло и капаците на гювечетата.
Пуснете ги да се пекат в студена фурна на 200 градуса за 45 минути. След изваждане по желание поръсете с рендосан кашкавал, а върху него и с наситнени листенца магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ