Регистрация

Говеждо Карпачо

Автор:
jeni
|
Дата:
08 Apr
|
Видяна:
2049
Оцени рецептата

450 г говеждо филе

1/2 ч зехтин

1/2 ч лимонов сок

1/4 ч червено вино

1 ч.л. зелен лук, наситнен

2 с.л. отцедени каперси

2 с.л. чедър

2 с.л. нарязан магданоз

Сол на вкус

113 г пресни гъби, почистени

2 с.л. прясно настърган пармезан

 

Отстранете мазнините от месото, увийте във фолио и поставете във фризера за 30 минути, за да се улесни нарязването. Докато месото е във фризера, пригответе соса: смесете лимоновия сок, виното, лука, каперсите, горчицата и магданоза. Постепенно налейте зехтина, като се налива на тънка струя и разбивате енергично. Добавете сол на вкус и гъбите и разбъркайте. Оставете в хладилника за поне 20 минути. Извадете месото от фризера и с много остър нож нарежете по диагонал на тънки като хартия филийки. Поставете говеждите филийки в поднос или отделни чинии. Полейте със соса, поръсете с пармезан и поднесете.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта