Регистрация

Глазиран какаово-орехов плодов кейк

Автор:
marcheva
|
Дата:
13 Dec
|
Видяна:
721
Оцени рецептата

3/4 ч масло, меко

1 1/2 ч захар

1 ч.л. ванилов екстракт

1 ч.л. екстракт от бренди

3 яйца

1 ч брашно

1/3 ч какао

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. бакпулвер

1/2 ч мътеница

1 ч захаросани червени череши; нарязани наполовина

1 1/2 ч орехи, препечени и едро нарязани

1 ч златисти стафиди

1 1/2 ч нарязани на кубчета смесени сушени плодове (кайсии, праскови, ябълки, папая, фурми и т.н.)

За глазиране:

115 г полу-сладък шоколад

1 ч.л. бадемов екстракт

2 с.л. сметана

Нарязани препечени бадеми

 

Загрейте фурната до 160 градуса. Намаслете и набрашнете форма за кекс. В голяма купа, разбийте маслото, захарта, ванилията и екстракта от бренди, докато сместа е светла и пухкава. Добавете яйцата. Разбийте добре сместа. Пресейте заедно брашното, какаото, солта и бакпулвера. Добавете брашнената смес, като редувате с мътеницата, при маслената смес. Разбийте, докато са добре смесени. Разбъркайте заедно черешите, орехите, стафидите и смесените сушени плодове. Сложете плодовете в течното тесто и разбъркайте. Изсипете сместа в подготвения съд. Печете на 160 градуса за 1 час и 20 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете за 10 мин. в съда. Извадете от съда. Увийте веднага във фолио. Оставете да престои за през нощта на стайна температура преди сервиране. За глазиране: Разтопете заедно на водна баня на полусладкия шоколад, бадемовия екстракт и сметаната. Разбъркайте до гладкост. Сложете тортата в чиния за сервиране. Поръсете отгоре с глазурата и поръсете с препечени бадеми.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта