Бързи парти месца на тиган
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Готвя това, когато очаквам гости за по чашка вино, но нямам време да забърквам сложни ястия. Тези месца са супер вкусни и бързи за направа. А малко преди да се изпекат, понякога залагам във фурната ориз или картофи, за да ги сервирам и с гарнитура. Получава се супер вечеря. Препоръчвам да ги мариновате от предния ден, а когато дойде време за хапване, само да ги изпечете.
Необходими продукти:
1 кг свинско месо (става и с други видове мръвки, ама свинското най си ми харесва)
4 с.л. соев сос
5 скилидки чесън
3 с.л. терияки сос
1 ч.л. кимион
1 глава лук
2-3 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Смесете соевия сос с териякито, намачкания чесън, нарязания лук и кимиона. Лукът може да е на полумесеци, цели кръгчета или наситнен - няма особено значение, но по-едър се лови по-добре след това. Месото нарежете на хапки и оваляйте хубаво в този сос. Приберете в хладилника като увиете с найлон или стреч фолио, за да не омирише всичко.
Когато дойде време за готвене, сгорещете олио в голям тиган и изсипете мръвките вътре, като отцедите от маринатата, но запазите лука. Бъркайте и печете докато месцата станат готови - можете да опитате една мръвка, за да сте сигурни. Прехвърлете в чиния и по желание покапете деликатно с лимонов сок. Можете и да порсите с наситнен копър за разкош.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ