Регистрация

Боровинково-ябълков пай

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
534
Оцени рецептата

340 г червени боровинки, почистени и измити

6 средно големи ябълки

3/4 ч захар

2 с.л. царевично нишесте

1 ч.л. подправка за тиквен пай

1/2 ч портокалов сок

Готово тесто за 2 блата за пай

 

Загрейте фурната до 215 градуса.

Сложете боровинките, захарта, портокаловия сок, подправката за пай и царевичното нишесте в тенджера. Разбъркайте да се разтвори царевичното нишесте. Оставете да заври и варете на слаб огън, докато се сгъсти и боровинките се разпукат. Изсипете в долния блат, покрийте с горния и печете до готовност.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта