Ананасов сладкиш с сос Пина Колада
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч захар
4 големи жълтъка
3/4 ч консервирано кокосово мляко
1 с.л. ром (по желание)
Универсално брашно
4 кори бутер тесто
2 ананаса, средни, обелени
клончета мента (по желание)
ягодов сос
1. В тиган с капацитет 1 1/2 до 2 литра, смесете 1/3 чаена чаша захар, жълтъците и 3/4 чаша кокосово мляко. Разбъркайте на средно-слаб огън, докато сместа покрива на дебел слой метална лъжица, около 10 минути; не оставяйте да кипне. Прибавете рома. Оставете да изстине. Ако се прави предварително, дръжте в хладилника в херметически затворен съд до 1 ден. Оставете да се стопли до стайна температура; разбъркайте. Ако сосът е твърде гъст, прибавете малко кокосово мляко.
2. На леко набрашнена повърхност, постелете тестото и изрежете кръг с диаметър 20 см. Сложете кръговете леко раздалечени в 2 тави и печете на 200°С във фурната, докато станат златисти, 10-15 мин. Охладете върху решетка.
3 Разполовете ананасите надлъжно; почистете твърдата среда. Нарежете напречно на филийки с дебелина 0,5 см. Сложете ½ ананас върху всеки изпечен блат. Сложете тиган под грила на фурната. След около 10 мин. сложете ананаса и поръсете с 1 супена лъжица захар. Печете до кафяво, около 6 минути. Повторете с останалия ананас.
4. Сложете 1/2 или 1 сладкиши в чиния за сервиране. Разпределете ананаса равномерно върху сладкишите; изсипете соса от кокос около десерта. Поръсете с ягодов сос отгоре. Поднесете с мента.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ