Регистрация

Ананасово-кокосов пай

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
23 Aug
|
Видяна:
616
Оцени рецептата

За блата:

1 1/2 ч натрошени бисквити

1/4 ч маргарин, разтопен

3 с.л. захар

За пълнежа:

85 г ананасов желатин на прах

2/3 ч вряща вода

1 ч.л. екстракт от ром

1/2 ч студена вода

кубчета лед

225 г бита сметана

225 г натрошен ананас, отцеден

1/4 ч кокос

 

За да направите блата, смесете трохите, маргарина и захарта в купа. Притиснете сместа в тавичка за пай с диаметър 23 см. Оставете в хладилника за 1 часа или докато стегне. Печете на 190С в продължение на 10 минути или до златисто кафяво. Охладете, преди да напълните. За да направите плънката, разтворете желатина на прах във вряща вода. Добавете екстракта. Смесете студената вода и кубчетата лед, така че да образуват 1 1/4 чаши. Добавете желатина и се разбърква, докато леко се сгъсти. Отстранете кубчетата лед, които не се разтопят. Добавете сметаната, ананаса и кокоса. Смесете до гладкост. Оставете сместа в хладилника. Изсипете в блата. Оставете в хладилника за 2 часа.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта