Японска супа Рамен в постен вариант
Японски Рамен с нудли, мисо паста и гъби шийтаке.
Бон Апети
Излъчен на 28.02.2017
Японската кухня е твърде екзотична за българина, но именно в тази екзотика любителите на азиатски ястия откриват изстинския чар на храната. Супата Рамен е японска кулинарна традиция, която може да бъде направена в десетки варианти, като позволява да е постна или месна, с различна основа на бульона и различни зеленчуци и подправки. Днешната рецепта е за постен Рамен с мисо бульон, ароматизиран от гъби шийтаке и джинджифил. С него заливаме пресни листа бейби спанак, сварени нудли и наситнена люта чушка. А отгоре украсяваме с кубчета тофу и ленти от морков. Толкова е красиво и екзотично.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ