Регистрация

Яйчена палачинка с колбас и зеленчуци

Яйчена палачинка с колбас и зеленчуци
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1252

Омлет по азиатски с чушки, пресен лук и шунка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Това е уникална палачинка, защото се прави само от яйца - без брашно и добавка на други тежки въглехидрати. Можете да смените някои от продуктите по избор, за да използвате застояващи в хладилника си храни. Можете да изключите колбаса, за да е по-диетично.

Необходими продукти:

  • 5 яйца
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 морков
  • 2 стръка пресен лук
  • 200 г шунка или бекон
  • сол и черен пипер
  • 20 г масло

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно колбаса и зеленчуцте.

2. Разбийте яйцата в купа и добавете към тях наситнените продукти. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте хубаво.

3. В тиган с незалепващо покритие сгорещетете половината от маслото. Изсипете пласт от яйчената смес, така че да се получи тънка палачика. Щом се изпече добре, завийте на руло от едната страна на тигана.

4. В оставащата празна част на съда добавете половината от останалото масло и половината от останалата смес. Печете отново до готовност и след това с помощта на палачинката, която си стои в тигана, завийте на обратно. Така имате по-дебело изпечено палачинково руло. Нека продължи да си стои в тигана.

5. Върнете се на упражнението за трети път като добавите останалото масло и смес в празната част на тигана. Печете до готовност и завъртете на руло като започнете от готовото руло и въртите към последно печената палачинка.

6. Вече имате перфектната яйчена закуска. Остава да я сервирате, ако желаете в компанията на листен зеленчук за по-здравословно.

 

Източник: YouTube/Tasty

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта