Регистрация

Яйце в тост

Яйце в тост
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 3570

Яйце в тост за закуска.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 яйце
  • 1 филийка хляб, за предпочитане по-дебела
  • солено масло

Начин на приготвяне:

1. С помощта на формичка за сладки или на чаша изрежете дупка в средата на филийката хляб.

2. Намажете с масло от двете страни.

3. Намажете с малко масло тиган за пържене и сложете хляба в него.

4. На слаб огън счупете яйцето в дупката.

5. Когато яйцето се втвърди, обърнете от другата страна и гответе още известно време.

6. Сложете в чиния и поднесете.

Забележки:

1. За да не изгори хлябът, трябва да готвите на слаб огън, така че, ако искате яйцето да е по-твърдо, имайте малко търпение.

2. Ако яйцето е голямо, направете и дупката в хляба по-голяма, иначе ще прелее.

3. Може да поръсите с малко сол и пипер по желание, ако не използвате солено масло.

4. Не изхвърляйте изрязаното парче хляб - препечете и него и поднесете с тоста.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта