Ядков сладкиш без брашно
Домашна торта без брашно.
Необходими продукти:
- 150 г бадеми
- 200 г орехи
- 125 г захар
- 6 яйца
По желание:
- 500 мл течна сладкарска сметана
- 150 г пудра захар
- плодове и ядки за украса
Начин на приготвяне:
1. Запечете ядките на фурна за 8 минути на 200 градуса. След това охладете и смелете на брашно.
2. В два отделни съда разделете белтъците и жълтъците на яйцата.
3. Жълтъците разбийте със захарта на крем.
4. Белтъците разбийте с щипка сол на пяна.
5. Изсипете белтъците при жълтъците и с шпатула размешайте.
6. Добавете и ядковото брашно и размешайте отново.
7. Пресипете получената смес в тава с високи бордове или формичка за торти с махащо се дъно с диаметър 27 см. и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 1 час.
8. Готовият и охладен блат извадете от формичката. Можете да хапвате директно както кекс без глутен или да превърнете в безглутенова торта като разрежете блата на 2 или три части. След това намазвате с бита сметана с пудра захар и украсявате с плодове и ядки по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ