Шпроти с картофи в сметана
Запечена консерва риба със сметана и картофи.
Това е лесна руска рецепта за заети домакини, която далеч не претендира да бъде изискано ястие. Но винаги може да ви спаси, ако сте прегладнели и не разполагате с особено време за готвене и богат набор от продукти:
Необходими продукти:
- 250 г шпроти в собствен сос (или друга консерва риба по желание)
- 5 картофа
- 2 глави лук
- 600 мл сметана
- 60 г масло
- 100 г галета
Начин на приготвяне:
1. Картофите обелете, измийте и нарежете на тънки тресчици.
2. Лука наситнете.
3. Намазнете с масло дъното и стените на йенска тенджера.
4. Сложете на дъното половината от картофите. Отгоре поръсете с половината от лука. След това подредете рибата. После отново лук и на финала другата половина картофи.
5. Залейте ястието първо със соса от консервата, след това и със сметаната. Накрая поръсете галетата.
6. Печете на 200 градуса за 30-40 минути. Ако готвите в йенска тенджера, сложете я в студена фурна, за да не се спука.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ