Шоколадово суфле с масло
Къпкейкове с шоколад и какао.
Необходими продукти:
- 200 гр натурален шоколад
- 200 гр масло
- 7 яйца
- 250 гр захар
- 125 гр брашно
- 50 гр натурално какао
- 50 мл олио за намазване на формите
Начин на приготвяне:
Натрошаваме шоколада и заедно с маслото ги разтопяваме на водна баня при непрекъснато бъркане. Яйцата се разбиват със захарта до хомогенна смес и към нея се прибавят шоколадовата консистенция, брашното и какаото. Всичко се обърква много добре.
С четчица намазваме дъната и стените на формички за мъфини им с олио или масло, наръсваме с какао, което ще позволи после да обърнем лесно суфлето и пълним с шоколадовата смес.
Печем в загрята 220 градуса фурна от 8-10 минути – не повече !
Охлаждаме и се наслаждаваме на превъзходен шоколадов десерт.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ