Регистрация

Шоколадов кекс с малини

Шоколадов кекс с малини
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 4615

Малинов кекс в стил торта с шоколад, какао и бадеми.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 75 грама тъмен шоколад на парченца
  • 75 грама пресни или размразени малини
  • 75 грама масло
  • 2 яйца
  • 55 грама пудра захар
  • 30 грама настъргани или смлени бадеми
  • 30 грама какао на прах
  • 30 грама пресято брашно
  • мазнина за намазняване на тавата

За украса:

  • пресни малини
  • пудра захар
  • листенца мента

Начин на приготвяне:

1. Пуснете фурната да се загрява на 180 градуса. Пригответе си тава за печене на торта с намазнено дъно.

2. Пуснете маслото и шоколада да се топят на водна баня и ги разбърквайте периодически докато се получи хомогенна смес. Дръпнете я от котлона да изстине малко.

3. Измийте малините и ги минете през сито, тензух или цедка.

4. Разделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците със захар до получаването на кафеникав крем.

5. В крема добавете бадемовото брашно, малиновото пюре, маслено-шоколадовия сос, брашното и какаото.

6. Разбийте белтъците на пяна и ги добавете в сместа. Изсипете всичко в намазнената формичка и печете за 25 минути. След това охладете за 1 час.

7. Гарнирайте тортата с малини, като можете да ги използвате цели или да ги претриете на пюре, както вече направихме. След това поръсете с пудра захар и украсете с листенца прясна манта.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта