Шарена салата с макарони и зеленчуци
Салата от паста с грах, маслини, сирене, зеленчуци и ядки.
Необходими продукти:
- 200 мл пасирани домати от консерва
- естрагон, босилек и риган на прах
- листата на 1/2 връзка магданоз
- 150 г твърдо жълто сирене (гауда, черър, кашкавал, едам или друго)
- 1 тиквичка
- 3 стръка пресен лук
- лют пипер на вкус
- 2 с.л. филирани бадеми (или други ядки по избор)
- 1 червена чушка
- 400 г грах от консерва
- 150 г черни маслини без костилка
- 350 г макарони (или друга подобна паста - радиаторе е най-добре)
- 3 с.л. зехтин
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Пуснете макароните да се сварят минута по-малко от указанията на опаковката. Изсипете ги в добре завряла вода и добавете в нея лют пипер на люспи. Придобиват много приятен леко пикантен нюанс.
2. Тиквичката нарежете на кубчета и запържете в зехтина за кратко. Идеята е просто да поомекне. Прехвърлете в купа.
3. Отцедете грахта и добавете в купата. Нарежете чушките на четвъртини и после на полумесеци. Пресния лук наситнете. Маслините направете на кръгчета. Грахта отцедете от сока на консервата. Изсипете тези при останалите продукти.
4. Готовата паста изсипете в гевгир и оставете топлината да изсуши останалата по нея течност. За да не преварите, можете да готвите с 60-90 секунди по-малко от указанията. Изчакайте да се охлади преди да я прибавите към салатата. Трябва да е студена.
5. Нарежете на кубчета жълтото сирене, а доматения сос смесете с босилек, риган, настнен магданоз, сол, пипер и естрагон. Можете да ползвате пресни подправки за повече аромат.
6. Чак след като добавите пастата към останалите продукти и разбъркате добре, залейте със соса и размешайте отново. Поръсете с ядки и поднесете.
Източник: YouTube/Foods101withDeronda
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ