Салата с паста, месо и горчица
Зелена салата с макарони, чери домати, месо и мед.
Необходими продукти:
- 1 червена чушка
- 4-6 чери доматчета
- 2 шепи зелена салата по избор
- 2 порции паста по избор
- пресен босилек
- 300 г месо по избор
- зърнеста горчица
- мед / кафява захар
- чилита
- чесън
- лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Изпечете чушката на котлона и я оставете в купа, покрита с найлоново фолио, за да се задуши и обели по-лесно след това.
2. Смесете горчицата, меда, чилитата, чесъна и лимоновия сок на гъст сос. Ако е необходимо, добавете малко зехтин. Намажете месото и го оставете да се маринова.
3. Разполовете чери доматчетата и го посолете щедро отвътре. След около 10 мин. отстранете със салфетка отделилата се на повърхността течност.
4. Сварете пастата в тенджера с подсолена вода. През това време сгорещете оребрен тиган и изпечете месото. Намалете огъня и 5 мин. преди месото да е напълно готово, добавете доматите.
5. Обелете чушката и я нарежете наедро.
6. Отцедете пастата и я сложете в тигана, като преди това изключите котлона. Поръсете със зехтин и добавете доматчетата, чушката и малко пресен босилек. Овкусете с прясно смлян черен пипер и сол.
7. Нарежете месото на хапки и овкусете салатата. Поднесете салатата, покрита с паста и месо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ