Чеснов крем за месо и зеленчуци
Лесно | Порции 400 мл
| Видяна: 2221
Чеснов сос със зехтин в стил чеснова паста.
Небходими продукти:
- 50 г почистени скилидки чесън
- 2 ч.л. сол
- 3 с.л. лимонов сок
- 125 мл вода
- 375 мл олио или зехтин
Начин на приготвяне:
1. Сложете скилидките чесън, лимоновия сок и солта в чопър. Бръмнете няколко пъти.
2. Сипете водата и пюрирайте отново.
3. Добавяйте зехтина на 3-4 пъти като след всеки пюрирате - получава се нещо като майонеза, с което можете да сервирате печени пилешки гърди, по-постно свинско или телешко месо, както и зеленчуци на фурна.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ