Черешов сладкиш с ванилия
Десерт с цели череши.
Необходими продукти:
- пресни череши (около 200 г)
- 100 г захар
- 60 г обикновено брашно
- 3 яйца
- 1/2 шушулка ванилия
- 300 мл мляко
- 1 с.л. бренди (или водка с вкус на ванилия)
- пудра захар
- щипка сол
- масло за намазване на съда за печене
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180ºС и намаслете кръгла тавичка за печене.
2. Разбийте белтъка с щипка сол на сняг. Прибавете жълтъците, захарта и семената ванилия (разполовете шушулката ванилия по дължина с остър нож и остържете семената) и продължете да разбивате, докато се получи пухкава, хомогенна смес.
3. След това прибавете брашното и бавно изсипете млякото, без да спирате да разбивате.
4. Накрая прибавете брендито.
5. Сложете измитите и почистени пресни череши в кръглата тавичка за печене и внимателно изсипете сместа върху тях.
6. Печете на 180ºС за около 30 мин.
7. Поръсете сладкиша с пудра захар и поднесете топъл.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ