Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 27, част 3



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 27, част 3
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2780

Ексдепутатката Петя Раева посреща гости в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Петя Раева

Трета част

Излъчен на 20.02.2018

В първите две части станахме свидетели на завидно готвене - бързо, вкусно, с естетика и разбиране. Домакинята на вечерта - бившатата депутатка и настоящ ресторантьор Петя Раева наготви толкова многостепенно меню, че няма как да бъдат преброени ястията. Омеси два хляба - бял и лимецов. След това направи картофена салата и картофено пюре със спанак. Предвиди две разядки - традиционен катък и цедено кисело мляко с патладжани. Последваха две предястия - пикантни скариди фламбе с масло и чесън и талятели с манатарки и сметана. Основното бе наистина пищно - три вида печено месо на джоспър с огромно количество зеленчуци за гарнитура. На финала на готвенето разбрахме какво е Божествена целувка - разбити заедно маскарпоне и цедено кисело мляко със семена чиа и стевия за подсладител. Отгоре - заливка от пюрирани с още стевия ягоди и украса от мента.

Сега гостите пристигат във ВИП ложата на луксозния ресторант. А там ги чака неподозиран гуляй. Всички са изумени от способностите на Анна-Мария да поглъща количества храна без да й личи. Но крехкият модел изненадва с още една своя странност - да яде сурови картофи. Споделя, че предпочита картоф пред ябълка, а по молба на Гъмов, на трапезата се появява чиния със суров нарязан картоф. Така при всички сервирани и все още несервирани ястия, компанията започва да хрупа сурови картофчета. Шегите далеч не спират дотук, а гостите се оказват с по няколко стомаха, защото въпреки пищните порции, чинно си изяждат всичко.

Изненадата на вечерта е кулинарна. Петя пали с ракия голяма пита пармезан и в нея приготвя второто предястие - талятели със сметана, манатарки и трюфели. Чинийте отново са празни, а платото с месища сбъдва поредния кулинарен блян на гостите, които виждат предимно мръвките и наричат печените агнешки котлети - доматче в станиолче.

Как протече вечерята с дрескод Зелено и над какво се посмя компанията - гледайте в тази част.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта