Червени чушки с кайма, ориз и лук
Традиционни пълнени чушки с кайма.
Пълнените чушки са класика в българската кулинария, а как се приготвят по най-семплия и лесен начин - показват в канала Dazzle Spoon. С елементарна плънка от задушен лук с ориз и мляно месце, овкусена с подправки, се превръщат в идеалната семейна вечеря.
Първо стабилно количество лук се наситнява и се задушава в смес от равни количества олио и вода. Внимавайте - олиото и водата се наливат заедно в съда в студен вариант, за да няма пламък и експлозия. Следва да се добави чаша добре измит ориз, а след като стане прозрачен - идва ред и на каймата.
Когато се раздели на трохи и те побелеят от всички страни, плънката е готова. Овкусява се със сол, пипер и сух или пресен джоджен на вкус. Остава да измиете чушките, да ги почистите от семките и да ги натъпчете с месната смес. После редите в тава, наливате вряла вода, която да покрие чушките на 1/3 и печете на 200 градуса в предварително загрята фурна за 30-тина минути.
Можете да сервирате ястието с хляб и лъжичка сос от печенето или пък с лъжица кисело мляко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ