Регистрация

Червени чушки с кайма, ориз и лук



Червени чушки с кайма, ориз и лук
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1359

Традиционни пълнени чушки с кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пълнените чушки са класика в българската кулинария, а как се приготвят по най-семплия и лесен начин - показват в канала Dazzle Spoon. С елементарна плънка от задушен лук с ориз и мляно месце, овкусена с подправки, се превръщат в идеалната семейна вечеря.

Първо стабилно количество лук се наситнява и се задушава в смес от равни количества олио и вода. Внимавайте - олиото и водата се наливат заедно в съда в студен вариант, за да няма пламък и експлозия. Следва да се добави чаша добре измит ориз, а след като стане прозрачен - идва ред и на каймата.

Когато се раздели на трохи и те побелеят от всички страни, плънката е готова. Овкусява се със сол, пипер и сух или пресен джоджен на вкус. Остава да измиете чушките, да ги почистите от семките и да ги натъпчете с месната смес. После редите в тава, наливате вряла вода, която да покрие чушките на 1/3 и печете на 200 градуса в предварително загрята фурна за 30-тина минути.

Можете да сервирате ястието с хляб и лъжичка сос от печенето или пък с лъжица кисело мляко.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта