Царевица с къдраво зеле по индийски
Вегетарианска рецепта със задушени зеленчуци.
Необходими продукти:
- 4 чаши царевица
- 4 чаши къдраво зеле, нарязано
- 1/2 средна глава червен лук, нарязана на кубчета
- листата на 10 стъбла кантарион, нарязани
- 2 средни домата, нарязани на кубчета
- 2 с.л. сок от лайм
- 1 ч.л. Гарам масала
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. масло (по желание)
- 1/2 ч. л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Задушете лука в зехтин на средно висока температура, докато стане почти прозрачен.
2. Добавете сол.
3. Разбъркайте с царевицата.
4. Добавете масло.
5. Гответе, като периодично разбърквате, докато царевицата започне да покафенява (около 15% от царевицата да покафенее).
6. Добавете доматите, гответе в продължение на 2-3 минути, като периодично разбърквате.
7. Добавете лимоновия сок, листата кантарион, Гарам масала и черния пипер. Разбърква се много добре, тъй като Гарам масала може да залепне.
8. Добавете зелето и покрийте с капак, като варите в продължение на 3 минути. Ако е необходимо, сипете малко вода, преди да покриете, за да се запари зелето. Разбърквайте от време на време.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ