Френски тост с прясно манго
Вкусна закуска - френски тост с прясно манго.
Необходими продукти:
- 1 пълнозърнест хляб - 500 г
- 1 яйце
- 1 манго
- 200 мл мляко
- 2 ч.ч. екстракт от ванилия
- захар
- сол
- кленов сироп
Начин на приготвяне:
1. Нарежете хляба на филийки и ако желаете, отстранете кората.
2. В купа смесете яйцето, млякото, екстракта от ванилия, захарта и солта (ако ще използвате солено масло, не слагайте сол в тази смес).
3. Натопете хубаво хляба в така получената панировка и от двете страни.
4. Нарежете малко масло в тигана и сложете хубаво накиснатия в яйчената смес хляб да се изпържи до златисто-кафяво.
5. Сложете в чиния, поръсете с кленов сироп и отгоре покрийте с нарязано манго.
6. По желание може да поднесете със салата с козе сирене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ